Антоанета Рамджулска 
Антоанета Рамджулска 
"...работя, мисля, проектирам, скицирам нови идеи, избирам най-доброто и го създавам. Правя това, което ме провокира. Това, което ми е интересно. Това, от което съм видяла, че мога да създам нова форма. Идеите са навсякъде, стига човек да може да ги види...". 
Димитър Делчев 
Димитър Делчев 
Димитър Делчев завършва Училище за приложни изкуства в София, специалност „Художествена обработка на цветни метали и бижутерия” и продължава образованието си в Художествената академия в Будапеща – Дизайн на стъкло. В момента е професор в НХА – катедра „Метал” и преподава дизайн на бижута. 
Ангелина Цветкова 
Ангелина Цветкова 
"Изработвам моите бижута в малки озаглавени колекции. С тях аз подсказвам идеята и посоката, в която ме е отвело вдъхновението ми. Харесвам силно ажурния метал с лека фактура и диамантен блясък, съпоставянето на мекота и твърдост, на ефирност и обемност". 
Яна Танковска 
Яна Танковска 
Яна Танковска е родена в Пловдив, 1981. Завършва специалност Керамика в НХА. 
Виктор Павлов 
Виктор Павлов 
"Бижутата ми са своеобразен израз на вижданията ми за структура, симетрия и геометрия в заобикалящата ни среда. Експериментирам с форми и цветове, зещото чрез тях мога да предам чувството и състоянието което заобикалящата ни природа оставя в мен. Интересувам се от това как бижутата ми стоят като свободни скулптури но и от това как взаимодеистват с човешкото тяло, като една симбиоза възникнала между два взаимно зависими природни елемента." 
Николай Сърдъмов 
Николай Сърдъмов 
Артистичните му работи са еднакво хармонични, без значение от вида на материала (метал, стъкло, гума, латекс, захар), а ювелирните постижения на автора понякога преливат в албуми, например колекционерското издание Jewellery, Selected Works от 500 копия. 
Евгения Цанкова 
Евгения Цанкова 
Евгения Цанкова е родена в Плевен, 1981 г. Магистър в Националната художествена академия. 
Полина Димитрова 
Полина Димитрова 
Полина Димитрова се отдава професионално на бижутерията, след като преминава курсове в различни училища в Барселона. От тогава работата й съчетава благородни и алтернативни материали. 
Мирена Златева 
Мирена Златева 
Хоноруван преподавател, катедра „Метал“, дисциплина алтернативни техники и материали. Доктор по изкуствознание и изобразителни изкуства.